Z tego co słyszałem na YT to Chromesy jednak mogą roundowcom najlepiej przypasić, bo mają dość roundowy charakter, Fendery i Ernie Balle mają typowe brzmienie dla takich strun - głębokie, stłumione - słowem kontrabasowe, a Rotosoundy mają dużo środka (pewnie to samo jest z Thomastikami) - czyli to są raczej struny dla gracza o określonych wymaganiach brzmieniowych. No ale filmiki na YT to nie real, no i dużo zależy od wiesła i pieca (nie mówiąc o łapach).
Ja osobiście będę celował w Chromesy (tak na początek myślę, że będą idealne) potem będę majstrował z innymi
A tak btw grubsze flaty dłużej będą trzymały brzmienie i strojenie czy to nie ma znaczenia dla tych sznurków ? Znalazłem też na stronie D'addario struny NYLON TAPEWOUND (czy to są też flaty ? miał ktoś do czynienia ze strunami tego typu ?)
Ja osobiście będę celował w Chromesy (tak na początek myślę, że będą idealne) potem będę majstrował z innymi

A tak btw grubsze flaty dłużej będą trzymały brzmienie i strojenie czy to nie ma znaczenia dla tych sznurków ? Znalazłem też na stronie D'addario struny NYLON TAPEWOUND (czy to są też flaty ? miał ktoś do czynienia ze strunami tego typu ?)