05-18-2010, 11:44 PM
Jeżeli tylko skuteczna regulacja barwy, to polecam John East - sprzedaje to np. GMR, można też bezpośrednio ze strony producenta: www.east-uk.com. Są to głownie on-board preamp's. Ja kupiłem najprostszy model - BTB-01 i chciałem go wrzucić do Alembica. Powstrzymał mnie za pomocą reprymendy (delikatnie mówiąc) Basstard. Wobec tego zrobiłem preamp zewnętrzny i muszę powiedzieć że siła tego sprzętu rozwala. Można uzyskać potężny, choć czytelny dół. Łatwa jest tez kontrola góry (to jest zasadniczo tylko dwupasmowy regulator). Ciekawa jest filozofia tego urządzenia - góra w pozycji centralnej bez zmian, w prawo dodaje 3 kHz do +12dB w lewo odejmuje 1 kHz do -12 dB. Bas z kolei tylko dodaje dołu. Zerowa pozycja to skrajne lewo. Dół jest dodawany na 50Hz, przy czym im bardziej odkręcona gałka. tym korekcja sięga niższych częstotliwości. Nie spotkałem się wcześniej z takim rozwiązaniem. Dodatkowo górną gałkę (treble) można wyciągnąć, co podbija 7 kHz o 8dB. W MM mam preamp NOLL. Też fajny, dużo bardziej rozbudowany - góra, dół i środek parametryczny. Ale John East to petarda.
Na stronie widziałem że Stanley Clark używa obecnie ich preampów. Są oczywiście modele znacznie bardziej rozbudowane. Są też preampy na kabel.
Na stronie widziałem że Stanley Clark używa obecnie ich preampów. Są oczywiście modele znacznie bardziej rozbudowane. Są też preampy na kabel.
Sprzedam bas LINE6 VARIAX 705 - piątka, z modelowaniem brzmień - 24 brzmienia najbardziej znanych basów elektrycznych (w tym bezprogowych), akustycznych i elektronicznych. Bardzo rzadko spotykany, stan idealny.
Sprzedam głowę Hartke 5000, stan idealny, sklepowy. Pełen komplet - karton, instrukcja, elementy montażowe itd.
Sprzedam głowę Hartke 5000, stan idealny, sklepowy. Pełen komplet - karton, instrukcja, elementy montażowe itd.