08-14-2011, 12:13 PM
(05-01-2011, 04:51 PM)Homer napisał(a): Dzięki ,
Perkusje robiłem dzisiaj pierwszy raz , a bas nagrywałem prosto w kartę dźwiękowa , bez efektów , preampów itd. więc brzmienie nie jest takim brzmieniem jakiego używam na co dzień.
A mnie się podoba sound (zważywszy, że jest surowy). Moim zdaniem ma potencjał. Bębny fucktycznie kupowate... Spróbuj sobie Metal Foundry SDX z presetami Andy Sneap'a.
To o czym mówi Groza, to kwestia przepuszczenia przez jakąś emulację z Ampega SVX + kompresor (on wyciągnie to zanikanie basu - sprawdzone).
(08-13-2011, 08:00 PM)reav napisał(a): Takie małe pizgu mizgu. I ten charakter brzmienia chyba będzie na nagrywkach, tylko jakiś kompresor jeszcze do tego dojdzie co by za bardzo górą nie strzelało. Co myślicie?
http://w135.wrzuta.pl/audio/6DF8MEx97O7/precelunio
Dół tylko uzupełni pasmo gitar ale raczej się nie przebije (może się okazać, że trzeba będzie stosować filtr górnoprzepustowy, co by miks nie zdudniał - więc Twój misterny plan może się nie sprawdzić). Jedynie górka będzie Cię jakoś wyróżniać, tyle że jeśli będzie tak strzelać, to będziecie ją ograniczać dynamicznie i znowu powtórka z rozrywki... To oczywiście luźne przypuszczenia... Załóż na to TSE B.O.D. równolegle - może wyciągnie to czego brakuje jak dobrze pokręcisz. Aha - bardzo cicha próbka wyszła!