09-28-2011, 10:10 AM
(09-27-2011, 04:59 AM)elteha napisał(a):(09-25-2011, 07:58 PM)herp napisał(a): http://allegro.pl/oryginalny-acoustic-22...90418.html
łokurwa!
Wczoraj odbierałem thunderbirda Greco w Rybniku i okazało się, ze ten sam gosc sprzedaje wlasnie tego acoustica. Co ciekawsze, rowniez on sprzedaje kolumne ampega 2x15 z lat 70, nad ktora sie wszyscy spuszczaja a na allegro wisi juz drugi miesiac. Powiem jedno - siedzialem godzine i grałem, sprzedawca (pozdrawiam!) okazał się być nie tylko bardzo sympatycznym typkiem, ale rowniez współprowadzącym niestety nie działajacy juz sklep Vintage Custom Shop, zapewne niektorym znany z allegro. Nie wiedziałem ze tranzystor moze tak zabrzmiec, maksymalnie prosta korekcja, ale w odpowiednich pasmach robi po prostu cuda. To jest po prostu strzał w ryj. Ktos powiedział, ze 1500 to drogo za ten wzmacniacz? To chyba go nie slyszał. Moglbym sprzedac caly swoj sprzet w zamian za ten zestaw, czyli acoustica razem z ampegiem gdyby nie to, ze ta paczka jest rozmiaru lodówy i nie mam zadnej opcji transportowej. Korzystajcie z tego, ze w zeszłym tygodniu kupiłem dwa wiosła, bo jak sie tylko odkuje i acoustic jeszcze bedzie do wziecia to juz jest moj.
Miałem, używałem przez dwa lata w studio i na scenie... genialny grat, świetny do grania paluchami. Nie sprawdzał się co oczywiste w nowocześniejszych soundach. Pięknie nasycony dźwięk, znakomita przebijalność, genialny środek...
kupiłem za 550, sprzedałem za 700. W Stanach do wyrwania i za 100-150 $
Dlatego popieram - obiektywnie drogo
a z punktu widzenia soundu - tu zupełnie inna gadka - rewelacja

pozdr!