10-27-2011, 05:00 PM
(10-27-2011, 03:47 PM)Alfik napisał(a): Jeśli sygnał ma być podawany na dwa wzmacniacze nie wystarczy rozdzielić go kablem Y. Spowoduje to pogorszenie brzmienia wzmacniacze będą sobie nawzajem "zasycać sygnał" w zależności od różnicy impedancji. Czesto pojawia sie brum wynikający z pętli mas... Konieczne jest więc zastosowanie rozdzielacza transformatorowego. Zrobienie dobrego transformatora audio nie koloryzującego brzmienie jest sprawa trudną i kosztowną stąd ceny... Ja osobiście stosuje tylko lehle bo są najbardziej przezroczyste brzmieniowo.
Dzięki za odpowiedź, narazie chodzi mi o rozdzielenie sygnału dla karty dźwiękowej, RME którą mam ma wejście stereo i chce w jeden kanał puścić czysty bas a w drugi bas z efektami które posiadam. Jak pisałem wcześniej do tego celu korzystałem z wyjścia równoległego w mxr m-80 i bylo ok. Sprawdziłem w schemacie tego mxr'a jak jest połączone to gniazdo, okazuje się że gorące są połączone bezpośredni ze sobą. Pozostaje mieć nadzieje że schemat jest ok.

Pozdr Jarek