11-14-2011, 08:56 AM
(11-14-2011, 07:01 AM)Mateusz napisał(a): sam pisałeś, że robi się taka buła 2 strony temu - a korekcja wygląda tak samo jak u Ciebie
Podsumowując chciałem wrócić do tego, żę odradzam Wciskanie "LOW" w ampegu i tyle. Jak komuś brzmi to proszę bardzo mi to lata. Chodzi o to, że niejeden młody rockman na tym czy drugim forum przedmuchał głośniki, bo zastosował podobny filtr/korekcje, podbijał 50hz, nie słyszał się i mocno podgłaszał, czego rezultatem było to, że i tak był relatywnie cicho a głośniki w pizde swoje dostały.Bo w tych okolicach głośniki basowe mają swoją częstotliwość rezonansową - a grania na tej czestotliwosci nie polecam bo moze to sie źle skonczyć dla sprzętu. Z resztą sam jak miałęm 14-15 lat podbijałem 30-80hz reszte wycinałem i podbijałem góre - bo fajnie dmuchało jak grałem sam. Potem sie paru rzeczy nauczyłem.
Im więcej gałek i przycisków tym więcej można spierdolić
Jakbyś tak to napisał bym się tylko uśmiechnął pod nosem i olał temat, ale skoro piszesz że ktoś ma „nie po kolei w głowie” bo się z Tobą nie zgadza to znaczy że psychicznie nadal jesteś na poziomie 14-15latka, pomimo wielu lat spędzonych na scenie, w studio i na gg z doświadczonym kolega.
PS. Proszę napisz że nie używasz gg, wtedy lekkie wyrzuty sumienia, które mam pisząc ten post znikną.