01-05-2012, 11:51 AM
Cholera panowie widze ze teemat o rotosach sie nawiazal
no i dobrze
ja tez zamierzam kupic sobie nowe sznury na nowy rok
i tak sie wlasnie zastanawialem czy nie sprobowac roto bo praktycznie przez caly czas gralem na eb slinky (kiedys dla wyjatku byly jeszcze dr hibeamsy, fendery nikle, i daddario stalowki i nikle) no i przeczytalem ostatnio ku mojemu cholernemu zdziwieniu ze moj nasowy idol john deacon pocinal na rotosach ale nie na flatach (testowal ktos flaty rotosa?) o dziwo tylko na rs superwound 707 !!! Sam nawet w ktoryms wywiadzie wspominal a od zawsze myslalem ze tylko na flatach gral ! Zreszta ja nie wiem kiedy on grsl na tych superwoundach ! Mam cala dyskografie krolowej i na zadnej z plyt nie slysze precla na roundach ! Kurcze to musza byc niezle sznurki ze chocisaz roundy to brzmia jak flaty
szkodaze ich juz chyba nie robia bo z ciekawosci bym ogral
mam tez ochote na lightowy set bo od zawsze gralem na mediumach (45-105) a ostatnio zauwazylem ze wiekszosc sesyjnych wymiatacxy czy slaperow gra na lightowych setach np. Leland Sklar i Guy Pratt na 40-100 (kolejno ghs i elite) Tony Levin i DaveLaRue 40-95 (eb slinky) naweet naszz pilich nie przekracza setu w rozmiarze 45-100 wiec cos chyba musi byc na rzeczy... Sam chetnie bym sprobowal jakichs nikli w lightowych srtach ale nie wiem cxy nie beda zbyt lightowe no i zastanawiam sie nad powlekanymi zeby dluzej utrzymaly sound no i kwestia nsjwazniejsza zeby nie walily po uszach gora