02-03-2012, 06:39 PM
(02-03-2012, 12:10 PM)dr_kciuk napisał(a): chodzi o to ,że mam 2x10 i chcę dokupić 2x12..
Trochę niezrozumiale napisałeś, dlatego takie typowanie z mojej strony.
Co do meritum - miałem 2x10" + 1x15" i IMHO było to idealne połączenie skuteczności i pasm obydwu. Wydaje mi się po prostu, że Ty podpinałeś mało konkretną piętnastkę. U mnie siedziało połowę tego co w paczkach Demanu 4x10 oraz Kappa Pro 15, którą wszystkim polecam z uporem maniaka, jako zajebistą piętnastkę do basu.
W konfrontacji z 4x10 + 1x15 Ampega, moje deklasowały ten pierwszy zestaw.
Reasumując - gdybyś podpiął np taką pakę jak ma Fabian do swego Glocka - pewnie doszedłbyś do podobnego wniosku (zgaduję tylko).

(02-03-2012, 06:30 PM)Pieczara napisał(a): Panowie takie szybkie pytanie. Budżet ograniczony, dlatego Ashdown Mag. 2x410 czy 810? Mniej więcej w podobnej cenie mogę się zdecydować na którąś z tych opcji. Różnica będzie znaczna czy pomijalna? Wiem, że nie jest to sprzęt z najwyższej półki, ale nie mam możliwości doskładania, bo nie ma czasu - sprzedałem już dotychczasową paczką i nie mogę zostać bez sprzętu. Nie mogę też sobie pozwolić na 300km podróży w jedną stronę tylko na ogrywanie kolumny. Z góry dzięki za odpowiedzi, rozmowy ze sprzedawcami już zbyt długo trwają i dzięki im za wyrozumiałość (m.in. bc4).
Ponoć, zarówno w kwestii dwóch identycznych 4x10 jak i 2x10 sprawa wygląda w ten sposób, że jako para grają minimalnie mniejszym dołem niż jako całość ("lodówka" lub 4x10).
Mam nadzieję, że zrozumiałeś logikę tego, co napisałem (tyczy identycznych głośników porównywanych ze sobą zestawach)