Ogólnie to jest troche trudny temat bo wszystko zależy co zapewni organizator koncertu lub co mają w klubie jakie mikrofony ,odłuchy itp.Z naszego doświadczenia wiem ,że czasami bierze okurwienie bo nie ma jak podłaczy tego tamtego.Czasami wysyłając ridera po przyjeździe okazuje się ,że organizator sobie może tym dupe wytarł bo i tak czegoś tam nie było.Zależy wszystko od miejsca i ludzi jacy pracują w klubie niektórzy przykładają się do każdego szczegółu i nie olewają zespołów mnie znanych . Innni skolei mają to głeboko w dupie i najlepiej jeszcze jakby przywieźdz wszystko swoje.Czyli najlepiej mieć swojego akustyka i technicznych pozatym wyjebany backline ze wszyskimi kostkami,diboxami ,mikrofonami ,swój mikser na scenie od którego pójdzie kabelek do głownego.
Pozatym niedopowidziałem jeszcze takiej rzeczy jak ludzka uczciowść,która jest zawodna czasem okazuje się ,że zaprzyjaźniony akustyk z zespołem lepiej ustawi ten zespół ,a na reszte to laske kładzie lub secjalnie zrobi kupe na przodzie.PS: dla tych co będa zaczynać swoje wojaże na scenie niech was nie zgubi przekonanie ,że jak macie na scenie ampega cl + 8x10 i np. alembica to już wszystko będzie cacy jak będziecie grać bez przodów w klubie to bedzie napewno zajebiscie ,ale na wiekszej scenie liczy sie realizacja dzwięku panów akustyków i nawet wyjebany sprzet może gówno dać .Ja wcześniej miałem przeciętny sprzęt a jak znajomy mnie wykręcił na przody to każdy podchodził ze zdumieniem ale to zapierdala co to ::::combo ashdown mag + ibanez musician
Pozatym niedopowidziałem jeszcze takiej rzeczy jak ludzka uczciowść,która jest zawodna czasem okazuje się ,że zaprzyjaźniony akustyk z zespołem lepiej ustawi ten zespół ,a na reszte to laske kładzie lub secjalnie zrobi kupe na przodzie.PS: dla tych co będa zaczynać swoje wojaże na scenie niech was nie zgubi przekonanie ,że jak macie na scenie ampega cl + 8x10 i np. alembica to już wszystko będzie cacy jak będziecie grać bez przodów w klubie to bedzie napewno zajebiscie ,ale na wiekszej scenie liczy sie realizacja dzwięku panów akustyków i nawet wyjebany sprzet może gówno dać .Ja wcześniej miałem przeciętny sprzęt a jak znajomy mnie wykręcił na przody to każdy podchodził ze zdumieniem ale to zapierdala co to ::::combo ashdown mag + ibanez musician
lootnick mrbass - red fighter - bs BRB LB 212N - boss gt10b - korg pandora mini - zoom q3 hd - phil jones cable - cordial cables - barczak cases