(04-26-2012, 04:07 PM)depravedsouls napisał(a): hey a taurus planuje jak nie to dlaczego budowy pelnej lampy.Tak z 100-150watt bez zadnych efektow itd. volune,bass,treble,midlle i gain.Mysle ze zainteresowanie byloby w miare duze.
Odpowiem Ci z mojej perspektywy a jutro skonsultuje się z projektantem i szefem wszystkich szefów i może coś dopiszę.
Nie planujemy.
Pierwszą kwestią jest to, że taki head jest nieporęczny i z perspektywy basisty który ma już lekko zużyty kręgosłup i porusza się renault twingo to ani taki szajs wozić ani nosić.
Z perspektywy brzmieniowej to moim zdaniem jeżeli ktoś chce mieć oldschoolowe brzmienie to powinien sobie kupić starego ampega, HiWatta albo bassmana no bo tak naprawdę poco kombinować. Jeśli chodzi o lampowy drive to THD450T ma specjalne pokrętło TubeDrive które daje bardzo przyjemny, naturalny, lampowy pomruk.
Z mojej perspektywy powiem też , że nie cieszyłbym się bo ciężko by się takim czymś handlowało ze względu na cenę, koszty transportu, no i serwisowanie byłoby strasznie upierdliwe ze względu na zużywanie się lamp. Poza tym ilość krytyki ze strony użytkowników którzy może nie grali ani na Taurusie ani na ampegu ale jednak wiedzą co jest lepsze by była nieprzeciętna, więc jednak uważam, że średnie byłoby zainteresowanie.
Tak ogólnie to po prostu nie chcemy na siłę udawać brandu którym nie jesteśmy. Taurus nigdy nie był ani strasznie nowoczesny ani vintage'owy.
Ma swoje brzmienie swoje cechy no i tyle
Ja tak to widzę, chociaż, tak ogólnie to niemam nic przeciwko lampowym wzmakom. Nie wykluczam ale w najbliższej przyszłości nic takiego nie zrobimy.
(04-26-2012, 04:53 PM)Gandzialf napisał(a): Polska lampa na polską kieszeń?
AA... no i jeszcze kwestia ceny. Jeżeli ktoś uważa, że w Polsce produkuje się tanio to polecam przemyślenie tematu a potem zapomnienie o nim.
Nie wiem jakim sposobem miałaby taka lampa być tania, jeżeli ktoś ma pomysł to zapraszam ( pomysł poza produkowaniem w chinach)
Z góry przepraszam za błędy ortograficzne, interpunkcyjne i wszystkie inne.
http://godsownprototype.bandcamp.com/alb...-feel-like
http://godsownprototype.bandcamp.com/alb...-feel-like