(04-27-2012, 11:08 AM)Brylant napisał(a): Tylko taka końcówka wcale tania by nie była. Nie wiem skąd przeświadczenie, że coś jak jest produkowane u nas, to będzie mało kosztować... IMO pomysł by się w ogóle nie sprawdził, bo skoro można na rynku dostać takie malutkie wzmacniacze, jak Little Giant, które kosztują po 1k i można je wykorzystywać jako końcówkę, to kto by się skusił na ten sam produkt, tylko z innym logiem i pewnie droższym o jakieś 500-1000 zł...
Nie wiem czy widzisz brak logiki w Twoim wywodzie..."nie wiem skąd przeświadczenie, że coś jak jest produkowane u nas, to będzie mało kosztować", a "skoro można na rynku dostać takie malutkie wzmacniacze, jak Little Giant, które kosztują po 1k"

Zobacz ile osób używa w USA markbass f1 jako końcówki, crowna xti, czy choćby stewart 1.2, mając po 5 preampów i dopasowując je w zależności od pogody i zespołu. To że u nas jest to mało popularne, nie znaczy że za granicą też

Ludzie widzą, że jest masa małych wzmacniaczy poniżej 2k, a samych końcówek (czyli do facto wzmak, tylko bez sekcji korekcji) już nie tak dużo, a jak ktoś robi to bierze za niego 1000$.
Dostrzegam w tym szanse dla przedsiębiorstwa, a nie miejsce prywatnego widzimisię, a chyba między innymi o to chodzi w tym topicu