(05-19-2012, 08:14 PM)yarzenioova napisał(a): Ja z małymi kombami i Crossem miałem styczność na warsztatach z TTR2.Bardzo mi leżały brzmieniowo i w Owczarni słyszałem na Crossie najlepiej brzmiacego Alembica, Wojtka z NeoRetros ,jakiego w życiu słyszałem.Za jakiś czas w tym roku planuje zakup comba 2x10 z tweeterem i serio nie będę zwazal na zdanie iż ów firma plawi sie w samozachwycie.Mam tylko nadzieję, że przez taką antyeklame człowieka, który nie jest nieomylny i ma TYLKO swój gust ktoś nie zostanie wprowadzony w błąd. Jeśli też mam prawo do własnego gustu to zrobie co uważam za stosowne nie zważając na przytyki innych,bo słyszę tak a nie inaczej i mnie to pasuje.
Chłopie...
Nie masz prawa... masz wręcz obowiązek testować wszystkie graty, które napotkasz na swojej drodze. Tylko taka jest droga do wiedzy i własnego brzmienia. Jeśli wykonasz dużooo porównań najlepiej bezpośrednich i w praktyce (scena studio) będziesz mógł wyrobić sobie własną opinię na temat obecnego rynku sprzętu do basu. Zwykle zajmuje to kilka-kilkanaście lat, a tak naprawdę uczymy się i poszukujemy całe nasze muzyczne życie. Opinie innych a także wszelkiej maści reklamy testy i sample w necie (tymi można sporo manipulować) nie zastąpią Ci Twojego własnego doświadczenia, (którego życzę Ci jak najwięcej) i ewoluującego wraz z nim gustu. Czas i Twoje własne doświadczenia pokażą, czy zgodzimy się kiedyś czy nie.
Wszystkim radzę aby zapoznali się z wyrobami firmy Taurus w praktyce i na tej podstawie a także porównywania z innym sprzętem wyrabiali sobie opinie. Zarówno z jednej strony moje i nie tylko moje cierpkie uwagi dotyczące tych wyrobów jak i drugiej strony zdjęcie Idola trzymającego efekt w łapce nie powinny mieć tutaj wpływu na wasze własne opinie i odczucia.
1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor
![[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]](http://i338.photobucket.com/albums/n414/bassalf/1218859243852_f.jpg)