06-06-2012, 10:21 AM
(06-06-2012, 08:11 AM)zemano napisał(a): Sądziłem, że to forum ma jednoczyć różniastych basistów w kraju. Zamiast wspólnego nakręcania się, wspierania, żeby działać, grać grać grać, wszyscy się tu oceniają, jak by byli basową alfą i omegą.
Widzisz, ja jestem jedynie wieśniakiem z Lublina, robię wieśniacką muzykę - sęk w tym - że nie prześladuje mnie syndrom profesjonalisty... Może dlatego tak łatwo przychodzi mi wyrażać własne zdanie i przyjmować krytykę na klatę

(06-06-2012, 08:11 AM)zemano napisał(a): Wszystkim Wam życzę wielu nagrywek, dokonań w wielu różnych gatunkach/płaszczyznach muzycznych. Nawet jak Was będą jebać, to róbcie dalej swoje
Jaaaaaasne

Czy naprawdę wszyscy muszą zaraz popadać w bezkrytyczny zachwyt, aby nakarmić Twoją twórczą próżność?

Popatrz na to z innej perspektywy: muzyka, która tworzysz, daje Ci sporą swobodę, czemu poza nią się spinasz? Trza mieć dystans to tego wszystkiego - nawet porobić sobie czasem jaja - co w tym złego?

Kumasz w czym rzecz (lepiej być wyluzowanym jazzmanem, niż wyniosłym gwiazdorem ignorującym poziom świadomości i estetyki odbiorcy)?

Chce Ci dać do zrozumienia, że z mojej strony nie ma negatywnego nastawienia, a wręcz trzymam kciuki. I tyle.
Moim zdaniem, numer z pierwszej propozycji jest nudnawy na tle pozostałych...