06-18-2012, 01:39 PM
(06-18-2012, 01:05 PM)haraszo napisał(a):(06-18-2012, 12:30 PM)Lacki napisał(a): Moje obiekcje nie wynikają z linii firmy tylko z własnych wątpliwości. Poważnie uważam, że taki head byłby bardzo upierdliwą sprawą.
Oldschoolowe akcenty są bardzo spoko pomysłem, poważnie nad tym pomyślimy. Tak jak pisałem powyżej, bardzo możliwe, że seria kolumn TF stanie się bardziej tradycyjna.
Jeszcze mam takie przekonanie, że są oryginały i kopie. Niestety jeśli chodzi o oldschool to wszystko zostało powiedziane i takie brzmienie bez różnicy czy się podoba czy nie zostało ukształtowane od A do Z. Robienie takiego wzmacniacza to jednak ślepa uliczka i szczerze mówiąc jeżeli chciałbym oldschoolowego lampowego brzmienia to kupiłbym odlschoolowy lampowy wzmacniacz. Chyba najprostsze i najlepsze rozwiązanie.
P.S- nie mówię tu o tym, że jesteśmy jako firma zapatrzeni w przyszłość i że chcemy robić wzmacniacze jakieś bardzo futurystyczne:]
Okej, ja tylko odpowiadałem na pytanie i dla mnie mały, (moim zdaniem poręczny), lampowy head to świetna propozycja.
Problem w tym że kupienie oldschoolowego lampowego wzmacniacza nie jest takie proste, przykładowo świadczą o tym dwa klasyczne ampegi z allegro, używane za 5k każdy. A pytając o to co nas interesuje sam podkreśliłeś kilka razy cenę
Wiem że mógłbym sobie kupić wspomnianego ashdowna ale teraz można dostać tylko chińskie wersje. Osobiście takiej nie chce, a nawet od angielskiej wolał bym polską
Tak czy inaczej, wiem już że nie ma szans na to że taki wzmak się pojawi. Rozumiem to i wszystko w porządku.
Nie ma co dłużej ciągnąć tematu takiego rozwiązania
A wracając do tematu taurusa to powiem tylko tyle ze chętnie kiedyś zakupie abigara ale na razie są inne wydatki.
A jaka cena uważasz, że byłaby ok za taki wzmacniacz? Jak chodzi o lampowe wzmacniacze to nie pozostaje mi nie jak tylko polecić MG amps.
Z góry przepraszam za błędy ortograficzne, interpunkcyjne i wszystkie inne.
http://godsownprototype.bandcamp.com/alb...-feel-like
http://godsownprototype.bandcamp.com/alb...-feel-like