06-28-2012, 08:17 PM
(06-28-2012, 05:03 PM)Viking napisał(a): Zawsze jak mam okazję grać na GK to gałkę Boost daję na maxa w prawoWtedy to brzmi i grzmi
Poza tym, bez 'Boost' na maxa brzmi G-K jakoś tak anemicznie, jak dla mnie
A na wejściu siedzi PSA-1, który egzotyczny "valve effect' wprowadza na starcie. Całość nie brzmi jak typowa lampa, ale na pewno daleko temu do tranzystora
(06-28-2012, 03:44 PM)obserwacja napisał(a): próbował ktoś bawić się przesterowaniem głowy 700RB II za pomocą boosta. Jak na razie w warunkach domowych brzmi to znośnie a może za jakiś czas wypróbuję tą opcję na żywo ze składem. Jestem ciekaw jak będzie żarło rozkręcone, bo to w sumie sterowanie tranzystora
Ustaw sobie 'Volume' na 11-stą, resztę gałek na 12-stą, wciśnij 5-string voicing, a boost na maxa (woofer i treble wg uznania). Jak masz aktywny bas, to wduś guzik 'active', żeby Ci nie przesterowało bez sensu na starcie...
Ja mam wciśnięty tłumik na treble (nie ma potrzeby syczenia powyżej 10k Hz jak dla mnie), woofer nie tłumię. W sekcji EQ czasem podbijam lekko niski środek (ale to zależy od nastroju i pogody)