07-17-2012, 03:47 PM
Raczej z początku lat 90, lub przełomu 80/90. Podobno firma Vester zaprzestała produkcji właśnie na początku lat 90 w związku z procesem sądowym wytoczonym przez Fendera, a dotyczącym wzornictwa logotypu (identyczne jak u fendera literki w nazwie..
)
Co do jakości instrumentów - nie wiem jak ten jazz bass. Ja miałem vestera 5 strunowego robionego na wzór ibaneza soundgear (z grubsza).
Wykonanie ok, brzmienie raczej słabe. Był to mój pierwszy bas 5 strunowy i trochę sie rozczarowałem, mimo iż cena zakupu nie była wysoka ( o ile pamiętam to niecałe 500 PLN - jakieś 5-6 lat temu)

Co do jakości instrumentów - nie wiem jak ten jazz bass. Ja miałem vestera 5 strunowego robionego na wzór ibaneza soundgear (z grubsza).
Wykonanie ok, brzmienie raczej słabe. Był to mój pierwszy bas 5 strunowy i trochę sie rozczarowałem, mimo iż cena zakupu nie była wysoka ( o ile pamiętam to niecałe 500 PLN - jakieś 5-6 lat temu)
(07-17-2012, 02:38 PM)Mateusz napisał(a):(07-17-2012, 01:07 PM)chmielnik napisał(a): Co sądzicie o takim wynalazku :
http://tablica.pl/oferta/gitara-basowa-e...1jDaT.html
Rozmawialem ze sprzedajaca i bas nalezy do jej ojca. Te gitary byly robione w japoni i korei, japonskie mialy inny neckplate (grawerowany) To jest raczek koreanska gitara - widac po hardware. Kazałem dziewczynie obejrzec wszystkie czesci gitary (włącznie z potencjometrami od spodu) i nic nie wskazywalo na to ze to japonska gitara. Nie mniej moze byc to bardzo fajny jazzbass klasy squiera. Na plytce jest numer 98 cos tak gitara jest raczej z konca lat 90