09-01-2012, 12:40 PM
(09-01-2012, 09:53 AM)Markus napisał(a): To, że się czasami tylko ścisza raczej wyklucza przekaźnik na wyjściu. Przy jego uszkodzeniu jest zupełna cisza. Faktycznie może być zimny lut. Ale zanim się zdecydujesz na jakąś naprawę musisz wykłuczyć kabel głośnikowy i kolumnę. A ja to chronologicznie wyglądało? Czy dawno kupiłeś ten wzmacniacz i jak często problem wystąpił? Czy to jest raz na tydzień, czy raz powiedzmy na rok?
Czy Viking to nie jest jakoś po sąsiedzku - mógłby pomóc przy testach?
Marek
Od jakiegoś czasu (luty/marzec) prawie na każdej próbie po pograniu pół godziny / godziny zaczynają się problemy. Wcześniej nie było z nim żadnych problemów. Kupiłem go od dextera jakoś rok temu.
(09-01-2012, 11:10 AM)Markus napisał(a): Pewno 3cina znajdzie coś na miejscu tylko zajmie mu to ze 2-3 dni.
Mam tego speca od wzmacniaczy na miejscu. Mówił że przejrzał cały, wszystko pomierzył i według niego to nie wina wzmacniacza. Po wizycie u niego kilkugodzinną próbę wzmak zagrał bez zająknięcia. A na następnej (w czwartek) było znów to samo.
Teraz jakbym do niego dzwonił chciałbym mu zasugerować co to może być o ile jest to wina wzmacniacza...
(09-01-2012, 10:58 AM)silent-scream napisał(a): A wyeliminowałeś bass jako możliwe źródło problemów.
Mój gitarowy powtarza to od początku