09-12-2012, 06:29 PM
Może wyszło jakieś nieporozumienie - nie czytałem całego tematu, tylko pierwszą i (przed)ostatnią stronę. Nie zauważyłem informacji, że są to jedynie prototypy. Natomiast zauważyłem taki napis nad zdjęciami:
Jeśli to prototypy, to OK ale widywałem już znacznie lepiej robione żelazkiem płytki - to jest kwestia wprawy i musisz jeszcze poćwiczyć.
Sam w zasadzie już napisałeś wszystko co można tu powiedzieć. Nie jesteś w stanie konkurować cenowo z dużymi producentami. Co więcej te efekty będą droższe niż te fabryczne. Twoim atutem jest to, że możesz zrobić coś customowego. I tego się trzymajmy :-).
Ale nie pisz, że:
Żeby nie było, że krytykuję - akurat popieram takie inicjatywy. Tylko jak widzę efekty, to wolałbym aby to było zrobione dobrze. Zwłaszcza, że osiągnięcie tego stanu "dobrze" możesz osiągnąć w zasadzie bez specjalnego wysiłku.
Może wstaw jakieś zdjęcie już gotowego efektu, który nie jest prototypem? Takie zdjęcia powinieneś zamieszczać.
Marek
pinio napisał(a): Odgrażałem się więc załączam obrazki z etapów produkcji efektów w/g nowego standartu jakości.i zacząłem się zastanawiać na czym polega ten "nowy standart jakości" (masz szczęście, że nasz forumowy basista-polonista tego nie widział).
Jeśli to prototypy, to OK ale widywałem już znacznie lepiej robione żelazkiem płytki - to jest kwestia wprawy i musisz jeszcze poćwiczyć.
Sam w zasadzie już napisałeś wszystko co można tu powiedzieć. Nie jesteś w stanie konkurować cenowo z dużymi producentami. Co więcej te efekty będą droższe niż te fabryczne. Twoim atutem jest to, że możesz zrobić coś customowego. I tego się trzymajmy :-).
Ale nie pisz, że:
pinio napisał(a): Mam jednocześnie świadomość, że produkt zrobiony fachowo, z dbałością o szczegóły, wyglądający co najmniej konkurencyjnie do masówki zwróci się z nawiązkązwłaszcza pod zdjęciami gdzie widać akurat brak dbałości o szczegóły :-). Te zdjęcia były po prostu dość niefortunne.
Żeby nie było, że krytykuję - akurat popieram takie inicjatywy. Tylko jak widzę efekty, to wolałbym aby to było zrobione dobrze. Zwłaszcza, że osiągnięcie tego stanu "dobrze" możesz osiągnąć w zasadzie bez specjalnego wysiłku.
Może wstaw jakieś zdjęcie już gotowego efektu, który nie jest prototypem? Takie zdjęcia powinieneś zamieszczać.
Marek