10-08-2012, 08:26 AM
(10-08-2012, 07:29 AM)barabas napisał(a): Ktoś tu wspomniał ostatnio o nowym Ampegu SVT-7...i się podjarałem
Ogrywał ktoś? Widzę, że Maczos ma u siebie, całkiem niedrogo można to kupić a na talkbassie też bardzo pozytywnie się o niej wypowiadają. Do tego jeszcze jakieś lekkie 2x12 (najlepiej Ampega - niestety nic sensownego nie produkują...) i byłby fajny, mobilny zestaw
Ogrywałem, forumowicz Saimon ma SVT-7PRo z GK 2x12 MBX.
Ten stack ZAMIATA (chociaż wolałbym mniej dynamiczną pakę, np Ampegowe 2x10 albo 8x10

Co do przerywania - problem polega na kłopotach z limiterem. Nieraz uda się popchnąć taki sygnał, że limiter nie zaskoczy, a mimo to końcówa zostanie przeciążona. Żeby coś popsuć trzeba naprawdę MOCNO popchnąć i to nie każdy egzemplarz. Nie wyobrażam sobie takiej głośności, która byłaby w stanie przeciążyć końcówkę SVT-7. W jednym ze sklepów spotkałem się z PF 350, który przejawiał ten problem - trzeba było gain i master volume odwinąć na godzinę drugą żeby odciął sygnał... niestety nieprzyjemne bardzo jest to dla słuchającego, bo najpierw jest głośne "jeb" a później sekunda-dwie ciszy.