11-09-2012, 08:15 AM
(11-09-2012, 02:55 AM)norko napisał(a): prawdopodobnie preamp jest zepsuty, bo bas ma bardzo slaby sygnal.Mam zastrzeżenia do tego co mówi ten gość. Oczywiście, że preamp może być zepsuty. Ale może to być jeszcze kilka innych powodów, n.p. uszkodzona przystawka, urwany przewód, niekontaktujący przełącznik. Jeśli to preamp, to naprawa jest dość prosta i moim zdaniem należy naprawić preamp (o ile to nie jest to wersja zalana czarną mazią - najlepiej zajrzyj do środka). Jeśli to przystawka, to koszt naprawy jest znacznie wyższy. Również może to być jakaś pierdółka. I sam musisz ocenić ryzyko ewentualnej naprawy. A to jest jakaś okazja cenowa? Bo jeśli to nie jest okazja i sprzęt jest zepsuty, to wniosek się sam nasuwa: niech właściciel sam sobie to naprawi i dopiero sprzedaje. Z doświaczenia wiem, że przeważnie po kilku miesiącach okazuje się, że właściciel dokładnie wiedział co było zepsute, znał koszt naprawy i sobie wykalkulował, że lepiej będzie sprzęt sprzedać. Ale może tutaj tak nie jest.
Jeśli to kupisz, to Solarton Ci to naprawi, ja ewentualnie też ale z powodu nieznanego uszkodzenia cena musi być niska.
Marek