Uwaga na oszustów podszywających się pod Paypala!
(12-11-2012, 11:45 AM)wtf napisał(a): To ja się doczepię ku przestrodze bo niedawno miałem też niezły incydent z Allegro.

Zamówiłem podwójne dildo analne (nazwa produktu celowo zmieniona mrhomo ), zapłaciłem przez PayU i za dzień lub dwa otrzymałem info, że pieniądze zostaną mi zwrócone na moje konto PayU.
Tak też się stało po czym otrzymałem maila od rzekomego sprzedawcy, że nowy rachunek ich konta jest jeszcze nieskonfigurowany z Allegro i że pieniądze za zakup mam wpłacić bezpośrednio na numer konta, który podano mi w tym mailu.
Dobrze, że byłem ostrożny i nie śpieszyłem się z wpłatą bo godzinę później dostałem maila od Allegro, że to ściema i oszustwo i żeby nie wpłacać forsy na żadne indywidualne konta.

Po pewnym czasie dostałem maila od tego sprzedawcy, wyjaśniającego, że "Już odzyskaliśmy pełną kontrolę nad swoim kontem ple ple ple proszę zabulić to wyślemy towar". Kulturalnie odpowiedziałem, że po takim zamieszaniu i próbie naciągnięcia mnie przez kogoś z ICH konta proszę mi wybaczyć ale rezygnuję z zakupu. Nadal mi to śmierdziało, ponieważ jeszcze zanim otrzymałem zwrot forsy dostałem maila od sprzedającego, ze towar został wysłany.
Nic nie odpisali, negatywa nie dostałem także spoko.
Dlatego pamiętajcie - jak płacić w Allegro to tylko przez PayU (no chyba, że macie kogoś zaufanego itd).

No a jakieś pozytywy ten "Allegrowicz" miał?
Fender Jazz Bass Deluxe FMT5 => MM Stingray5 => Cort GB5 Custom => Aguilar TH700 + PTC Audio Lil'B 115 + 112

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Uwaga na oszustów podszywających się pod Paypala! - przez crazy - 12-11-2012, 01:14 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości