01-14-2013, 11:35 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-15-2013, 07:34 AM przez citizenkane.)
Miesiąc już bawię się Markbassem Compressore i jest to bardzo fajna rzecz. Jest tłusto i chrumkająco bez sterylności której w niektórych kompresorach nienawidzę. Jak będę miał trochę czasu to rozpiszę się na ten temat. Mój obecny setup to:
pitchblack> ge7b > compressore > tonehammer
wywalam phase 90 i chorus ibaneza
Po dzisiejszej próbie jest radość.

Burn
Tu nie chodzi o porównywanie przesterów na poszczególnych konstrukcjach, choć oczywiście masz rację. IMO nie tu leży ciężar problemu. Chodzi przede wszystkim o porównanie czystego sygnału przepuszczonego przez dany setup z sygnałem przesterowanym przepuszczonym przez ten sam setup. Samo to porównanie stanowi dla w miarę osłuchanego basisty IMO wystarczający pakiet informacji by moc sobie +/- 'wyobrazić' jak to zabrzmi na tym, czy innym wzmaku i kolumnie.
A z racji tego że przestery w linię brzmią jak kupa, to wracamy do tego co napisali sledz, Maciejeq, Bolem...
pitchblack> ge7b > compressore > tonehammer
wywalam phase 90 i chorus ibaneza
Po dzisiejszej próbie jest radość.
(01-14-2013, 09:59 PM)Burning napisał(a): sledz, Maciejeq, Bolem:
wszystko ok, powiedzmy, że puści przez ampega svt3pro.. ale to zagada zgoła inaczej niż CL (inna konstrukcja wejścia) i inaczej niż na Trace Elliot SMX i inaczej niż na Orange AD 200...
a jak ktoś wie, jak brzmią efekty w linię, a jak na jego wzmacniaczu, to ma jakieś pojęcie.
Burn
Tu nie chodzi o porównywanie przesterów na poszczególnych konstrukcjach, choć oczywiście masz rację. IMO nie tu leży ciężar problemu. Chodzi przede wszystkim o porównanie czystego sygnału przepuszczonego przez dany setup z sygnałem przesterowanym przepuszczonym przez ten sam setup. Samo to porównanie stanowi dla w miarę osłuchanego basisty IMO wystarczający pakiet informacji by moc sobie +/- 'wyobrazić' jak to zabrzmi na tym, czy innym wzmaku i kolumnie.
A z racji tego że przestery w linię brzmią jak kupa, to wracamy do tego co napisali sledz, Maciejeq, Bolem...

![[Obrazek: talent.jpg]](http://i209.photobucket.com/albums/bb104/Basekk/talent.jpg)