(01-18-2013, 01:06 AM)jasiekl napisał(a): to już lepiej kup jazzbassa...
jak dla mnie robienie modyfikacji w samej gitarze to zły pomysł
to daj mi 2000 zl
dlaczego robienie modyfikacji w gitarze to zły pomysl, skoro bede mogl ustawic bas dokladnie tak jak jest teraz?
Miklo: chyba miales jakies schematy do tego?
Bunialski: nie zawsze sie oczekuje od wiosła, zeby bylo agresywne. Skoro moge miec dwa w jednym to czemu nie?
Goly: tak smao moglbys powiedziec, ze nie ma sensu zakladac flatow, tylko mozna grać delikatniej na roundach... To nie do konca jest to

Miał ktoś z Was wiosło z rozłączanymi humbuckerami? jak to wygląda, warto sie bawic w takie cos zebym mial mozliwosc np H+S albo S+H? Wydaje mi się, że tak, ale tylko teoretyzuję. Singiel będzie tak samo głośny jak humbucker, nie będzie problemów z głośnością (skoro między H+H a H nie ma, to tu tez chyba nie powinno byc...) Czy wystarczy H+H, S+S?
Zastanawiam się, bo mogę wywalić dwa tony, których i tak nie używam. I wstawić tam 3 way switche- singiel1, humbucker, singiel2. Wtedy nie musialbym sie zastanawiac ktore single wstawic do trybu "singlowego" i miałbym jakies 20 konfiguracji samych przystawek:
[most]singiel1, [most]singiel2, most[humbucker], [gryf]singiel1, [gryf]singiel2, [gryf]humbucker
i mieszanie, np [most]singiel1 + gryf[humbucker], albo [most]singiel1+[gryf]singiel2, albo [most]singiel2+[gryf]singiel2 itd
Zakwas: nie rozumiem

w probce 4:05 sa single i dalej
6:34 humbuckery
przy singlach góra sie dużo delikatniej zachowuje
fender -> fender -> fender