01-20-2013, 06:33 PM
Mi, po prawdzie, na tym widele to oba się średnio podobają. 
Rzecz nie w tym, co ma większego kopa czy dynamikę, bo jak sami twierdzicie - to w dużej mierze kwestia egzemplarza, a i wideło dowodzi, że brzmienie jest w palcach.
Dla mnie nagranie pokazuje jedno - gas na precla to taka tylko moja fanaberia (z czego doskonale zdaję sobie sprawę
) i wziąwszy pod uwagę co, jak i ile gram, to jeśli już muszę przepuszczać kasę na trzeci bas dobrej klasy, to lepiej zrobię inwestując choćby w jakiegoś fretlessa. G&Lem i jazzem w warunkach poligonowych zbliżę się do preciżyna w stopniu absolutnie wystarczającym, a do studia zawsze mogę jakiegoś pożyczyć. Poza tym wziąłęm niedawno na dwa koncerty zestaw trzech basów, właśnie jazza, G&La i precla na flatach (Zbychoo :* ) i więcej z tym fatygi, niż pożytku.
Rzecz nie w tym, co ma większego kopa czy dynamikę, bo jak sami twierdzicie - to w dużej mierze kwestia egzemplarza, a i wideło dowodzi, że brzmienie jest w palcach.
Dla mnie nagranie pokazuje jedno - gas na precla to taka tylko moja fanaberia (z czego doskonale zdaję sobie sprawę