03-12-2013, 09:11 AM
(03-12-2013, 08:46 AM)obserwacja napisał(a): Po pierwsze to ten sprzedawca to normalny sklep odprowadzający POdatki itp. Poza tym HR często rzuca na allegro basy made in japan i ma przy tym 100% skuteczność. Wolałbym już dopłacić te parę stówek niż kupić bass od anonima który gitarę fotografuje domofonem, sam korespondowałem z nimi kilkukrotnie i nie było ściemniania że progi "długo jeszcze pograją"
Nikt tego nie kwestionuje, ani nie podważa, nie o tym temat. Większość rynku używanych instrumentów to sprzedajacy muzycy nie handlujacy na co dzień instrumentami i to w ich propozycjach cenowych upatrywał bym bardziej wyznacznika "po ile chodzą" używki a nie do jego cen - do tego nawiązałem w poscie Frytasa.
btw nie wiem czy w handlu istnieje cos takiego jak 100% skuteczności, w żadnej branży nie spotkałem sprzedawcy któremu nie zdarzyła się nietrafiona inwestycja.
Mateusz napisał(a):Facet sprzedaje glownie elektryki, u mnie ceny beda niestety podobne za jakis czas. podatki zzeraja. Połowa tego co za robie idzie na podatki no i zus.
Dla młodych firm najtrudniejsze pierwsze dwa lata z ZUS-em, później jak z górki