04-16-2013, 08:13 PM
(04-16-2013, 07:28 PM)method napisał(a): Panowie, przejrzałem wszystkie wątki w topicu ale nie znalazłem odpowiedzi, dlatego piszę.
Poszukuję taniego interfejsu do nagrywania basu aktywnego (spector legend), niedrogiego, do ponagrywania w domu. Nie zależy mi na hiper audiofilskiej jakości hi-endOczekuję również, ale to już standard, aby była to też karta muzyczna do DAWów. Poprzednio miałem w kompie SB Audigy 2 z przednim panelem do wpinania basidła i była super jak na moje oczekiwania, nigdy nic nie dropowało a jakość była dla mnie zadowalająca (jestem jeno hobbystą amatorem). Niestety w nowym kompie nie mam już gniazda PCI. Poza tym skłaniałbym się jednak do zewn. interfejsu, ze względu na mobilność (raz nagrywamy u mnie raz u kumpla). Firewire/USB obojętnie (komputer powinien pociągnąć USB - i7). Budżet jest budżetowy, czyli max 700. Nastawiałem się na focusrite scarlett 2i2, ale po rozeznaniu zobaczyłem, że nagrywanie aktywa to będzie niezła dupa na nim. Dlatego szukam alternatywy jakiejś.
Proszę doradźcie coś jeśli kojarzycie w tym przedziale cenowym. Może ktoś przez ostatnie pare miesięcy coś zanabył i też ma aktywny bas. Emu 0204? Presonus? M-audio?
Powtórzę, że nie spodziewam się cudów studyjnych więc głównie zależy mi na tym, aby nagrywać aktywny bas i pasywną gitarę (mikrofon jest bardzo drugoplanowy).
Dzięki!
Zgred: poszło PW
Mam M-Audio Fast Tracka II, nagrywałem nim zarówno bas aktywny jak i pasywny i nigdy nie było żadnych problemów. Teraz już chyba nie robią tego modelu, ale jego następca czyli M-Track nie powinien być gorszy.