05-02-2013, 01:47 PM
citizenkane lepiej zrozumiał 
CL jest wybitnie prostym wzmakiem, mocno podatnym na wymianę lamp.
Gdyby tak zostawić 2/3 wzmocnienia na 6550, a wrzucić 2 szt. FETowych zamienników?
O ile dałoby się poprawnie dobrać parametry, aby to zbiasować.
Rozwiązałoby to problem głośności.. za głośno jestem na samym CL, a co byłoby po dodaniu do tego Acoustica 220?
Na razie tylko sobie gdybamy przecież, bo mają wejść 6L6, a nie 6550.
Półprzewodniki wyparły w większości lampy prostownicze i jakoś nikt nie narzeka na jakość soundu Soldano

CL jest wybitnie prostym wzmakiem, mocno podatnym na wymianę lamp.
Gdyby tak zostawić 2/3 wzmocnienia na 6550, a wrzucić 2 szt. FETowych zamienników?
O ile dałoby się poprawnie dobrać parametry, aby to zbiasować.
Rozwiązałoby to problem głośności.. za głośno jestem na samym CL, a co byłoby po dodaniu do tego Acoustica 220?

Na razie tylko sobie gdybamy przecież, bo mają wejść 6L6, a nie 6550.
Półprzewodniki wyparły w większości lampy prostownicze i jakoś nikt nie narzeka na jakość soundu Soldano

Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.