Kostką wychodzi tak samo. A struny generalnie ustawione są pod krzywiznę gryfu, a że gryf jest po stronie struny E niżej niż po stronie struny G to ta E jest troszkę niżej ustawiona. Aczkolwiek próbowałem ją podnosić i było to samo. Musiałbym ją podnieść nienaturalnie wysoko żeby to zniwelować, a wtedy gra się okropnie niewygodnie.
Poza tym spójrz jak ta E wybrzmiewa, mocniej, dłużej, choć jest niżej więc większy fretbuzz powinien hamować to wybrzmiewanie.
Kiedyś sądziłem, że to jest wina strun, że może komplet jest tak gówniano dobrany grubościami, ze ta E odstaje grubością od reszty. Ale przewaliłem z 5 kompletów strun i w każdym jest tak samo w mniejszym lub większym stopniu więc wnioskuję, że wpływ samych strun jest na to znikomy.
Cokolwiek to jest co radzicie z tym zrobić jeżeli sam nie mogę sobie z tym poradzić?
Podjechać do Merlin Pickups w Olsztynie (żaden to dla mnie problem bo blisko)?
Poza tym spójrz jak ta E wybrzmiewa, mocniej, dłużej, choć jest niżej więc większy fretbuzz powinien hamować to wybrzmiewanie.
Kiedyś sądziłem, że to jest wina strun, że może komplet jest tak gówniano dobrany grubościami, ze ta E odstaje grubością od reszty. Ale przewaliłem z 5 kompletów strun i w każdym jest tak samo w mniejszym lub większym stopniu więc wnioskuję, że wpływ samych strun jest na to znikomy.
Cokolwiek to jest co radzicie z tym zrobić jeżeli sam nie mogę sobie z tym poradzić?
Podjechać do Merlin Pickups w Olsztynie (żaden to dla mnie problem bo blisko)?
![[Obrazek: 2gsir0w.jpg]](http://oi59.tinypic.com/2gsir0w.jpg)