06-14-2013, 05:56 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-14-2013, 08:13 PM przez Michalk001.)
W sumie to gram tylko w domu, mielismy z kumplami coś zrobić, ale różnica była za duża (grunge-metal-jazz-pop) czyli jak widać każdy coś innego. Do domu wystarcza ampeg. Podczas koncertów szkolnych, jest zapewnione nagłośnienie (teatr).
W przeciągu 2 lat nie mam gdzie tego wstawić max mam miejsca na 10' i to jeśli nie będzie przesadnie wysoki. Ot uroki mieszkania w 5 osób w małym domku. Za 2 lata możliwe że będę miał osobny pokój na graty, w tedy spokojnie 4x10 mam gdzie wstawić(może schodu będą przeszkadzać troszkę).
Z stylami w miarę dobrze trafiłeś dodałbym do tego jeszcze grunge i gothic.
Ilość gałek mnie przeraża, zanim wykręce jakieś ładne brzmienie to miną wieki.
Czytałem recke Polish Love Overdrive odsłuchałem na necie i jakoś Boss bardziej mi leży (tak wiem, że nie jest to zbytnio miarodajne ze względu na rożne gitary, piece, sposoby gry basisty).
Bas to Yamaha RBX 350(?) przerobiona na HH przetworniki GIOVANNI przerobione, przez poprzedniego właściciela, z walnięta elektroniką( możliwe że wymiana potencjometrów rozwiąże sprawę)
(06-14-2013, 03:37 PM)Bolem napisał(a): jesli chcesz grzmiącego basu to musi on mieć sporą powierzchnię głosników
(15' albo 4x10)
W przeciągu 2 lat nie mam gdzie tego wstawić max mam miejsca na 10' i to jeśli nie będzie przesadnie wysoki. Ot uroki mieszkania w 5 osób w małym domku. Za 2 lata możliwe że będę miał osobny pokój na graty, w tedy spokojnie 4x10 mam gdzie wstawić(może schodu będą przeszkadzać troszkę).
(06-14-2013, 04:35 PM)Bolem napisał(a): do nagrywania moze i spoko, ale do powazniejszego grania z zespolem w stylistyce okołorockowej/metalowej (a domniemuje, moze błędnie, że w takiej stylistyce porusza się Michalk) 1x8 to za malo
Z stylami w miarę dobrze trafiłeś dodałbym do tego jeszcze grunge i gothic.
(06-14-2013, 03:33 PM)OMSON napisał(a): Ten preamp fajnie gada:
http://allegro.pl/hartke-bass-attack-ped...17384.html
Ilość gałek mnie przeraża, zanim wykręce jakieś ładne brzmienie to miną wieki.
Czytałem recke Polish Love Overdrive odsłuchałem na necie i jakoś Boss bardziej mi leży (tak wiem, że nie jest to zbytnio miarodajne ze względu na rożne gitary, piece, sposoby gry basisty).
Bas to Yamaha RBX 350(?) przerobiona na HH przetworniki GIOVANNI przerobione, przez poprzedniego właściciela, z walnięta elektroniką( możliwe że wymiana potencjometrów rozwiąże sprawę)