"Dużo jest zespołów, które grają bo grają, nie mają nic do powiedzenia światu, sami są nieszczególnie interesujący, nie mają pomysłu na siebie."
Dla mnie to czyste zarozumialstwo młodego muzyka (wiem, bo gadałem tak samo), a nie gust - rzecz jak najabardziej natrualna, z wiekiem na szczęście przechodzi.
Każdemu mistrzowi oceny wartości artystycznej polecam takie zadanie domowe:
Komercja, publiczka, chujnia, tandeta itp. itd.:
Zadam najprostsze pytanie, jeśli potrafimy oceniać wartość człowieka jako artysty, to z tym nie powinno być żadnego problemu:
1. W jakim metrum jest ten numer?
2. Czy podział zmienia się w trakcie jego trwania?
3. Przewijamy do połowy i zeznajemy sami przed sobą - czy wiemy, gdzie jest raz?
Jako bonus analizujemy jak frazuje wokal, jak klawisz a jak automat perkusyjny - i zadajemy sobie pytanie, czy byśmy to potrafili zaaranżować i ułożyć.
Z pytaniem o tonację nie wyskakuję, bo wiadomo, że prawdziwy artysta się brzydzi jakąkolwiek harmonią
Bez spiny, ja do nikogo nie mam pretensji - staram się po prostu pobudzić inny rejon mózgu, niż ten odpowiedzialny za riffy w dropie
Nagrodą w konkursie jest oczywiście taka zajebistość:
![[Obrazek: null_zpsdda48ea4.jpg]](http://i6.photobucket.com/albums/y244/Powerman0087X/null_zpsdda48ea4.jpg)
Dla mnie to czyste zarozumialstwo młodego muzyka (wiem, bo gadałem tak samo), a nie gust - rzecz jak najabardziej natrualna, z wiekiem na szczęście przechodzi.
Każdemu mistrzowi oceny wartości artystycznej polecam takie zadanie domowe:
Komercja, publiczka, chujnia, tandeta itp. itd.:
Zadam najprostsze pytanie, jeśli potrafimy oceniać wartość człowieka jako artysty, to z tym nie powinno być żadnego problemu:
1. W jakim metrum jest ten numer?
2. Czy podział zmienia się w trakcie jego trwania?
3. Przewijamy do połowy i zeznajemy sami przed sobą - czy wiemy, gdzie jest raz?
Jako bonus analizujemy jak frazuje wokal, jak klawisz a jak automat perkusyjny - i zadajemy sobie pytanie, czy byśmy to potrafili zaaranżować i ułożyć.
Z pytaniem o tonację nie wyskakuję, bo wiadomo, że prawdziwy artysta się brzydzi jakąkolwiek harmonią
Nagrodą w konkursie jest oczywiście taka zajebistość:
![[Obrazek: null_zpsdda48ea4.jpg]](http://i6.photobucket.com/albums/y244/Powerman0087X/null_zpsdda48ea4.jpg)