08-12-2013, 02:53 PM
(08-08-2013, 04:09 PM)Bjarni napisał(a): Mam Ashdowna vs 212 i mogę od razu powiedzieć, że to bardzo fajna opcja, jeśli szukasz 2x12. Co do noisybox- nie wiem jak te konkretne paczki, ale ogólnie wykonanie i dbałość o szczegóły w tej firmie stoją na wysokim poziomie (miałem od nich 4x10).
Jeśli chodzi o tego Ashdowna to trochę niepokoi mnie brak gwizdka. Poza tym ma 300W, nie wiem jak tam ze skutecznością głośników, ale pewnie bez rewelacji, więc koniec końców obawiam się, że może brakować mocy. Wiem, że ma 8Om, więc jak coś można dostawić drugą kolumnę, ale jednak wolałbym, żeby jedna wystarczyła.Za to design ma bardzo na plus
(08-08-2013, 08:23 PM)tapchan napisał(a):(08-08-2013, 03:45 PM)kukol napisał(a): Na ten moment najsensowniejszą opcją wydaje mi się oferta NoisyBox. Skrobnąłem do nich maila i zaproponowano mi takie opcje:Mam paczki NB na FaitalPRO 15PR400 i porównywałem je z paczkami kolegi, też NB, ale właśnie na TF1225. Faitale dużo klarowniejsze, bardziej "śpiewne". Celestionom wcześniej kończy się góra, przez co z wyłączonym tweeterem brzmiały w bezpośrednim porównaniu jakby były przykryte kocem. Faitale świetnie radzą sobie z górą bez tweetera i były też generalnie skuteczniejsze, aczkolwiek nie wiem czy porównanie skuteczności jest tutaj do końca uczciwe, bo między 2x12 a 2x15 jednak jest spora różnica powierzchni membran. Celestionom też trochę bardziej rozlewał się dół, podczas gdy na Faitalach był cały czas pod kontrolą - może być to wadą lub zaletą, zależy czego szukasz.
1. Ferryty: 2x12 na celestion TF1225 z hornem
2. neodymy: FaitalPRO 12PR300
Pytanie moje czy ktoś grał może na tych paczkach i może coś o nich powiedzieć?
Dzięki za informacje, pomocne. Co do głośności to paczka na FaitalPRO będzie głośniejsza (zgodnie z informacjami od NB), ze względu na lepszą skuteczność głośników. Z opinii, które wyczytałem w necie wynika jednak, że paczka na tf1225 powinna wystarczyć na standalone, nawet jeśli się gra cięższe rzeczy (zakładam tutaj koncerty w niedużych pomieszczeniach). A ogrywałeś może jakieś kolumny Markbassa i nasuwają Ci się jakieś wnioski porównawcze?
Co do wyboru to ciągle się jeszcze waham, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że będę musiał zaryzykować i zamówić bez ogrania, bo niestety nie mogę dorwać nikogo w okolicy kto by miał podobny sprzęt.