09-30-2013, 01:41 PM
(09-30-2013, 01:32 PM)Alfik napisał(a):(09-30-2013, 09:56 AM)herp napisał(a): Groove dla mnie taki sobie, nic odkrywczego, tak jakbym już to z 50 razy słyszałAle wstęp bardzo mi się podoba.
Herpuś posłuchaj proszę, co się dzieje w harmonii... Oczywiście groove jest ewidentnym i celowym nawiązaniem to stylu Jaco i Rocco Priestii, którzy są moimi Bogami. Wiele lat ćwiczyłem aby być w stanie tego typu rzeczy zagrać i staram się to rozwijać jak tylko mogę w miarę swoich ułomności. Natomiast zwróć proszę uwagę na wybór dźwięków, który aby wkleić się w aranż i nie tworzyć dysonansów przy tak gęstym graniu odbiega od typowych rozwiązań frazowych tych Mistrzów znanych nam z nagrań ze swobodniejszą harmonią. Gdybyś zagrał kalkę z nagrań bez wsłuchania się w partie innych instrumentów to za bardzo nie dało by się tego słuchać
Słyszę właśnię to, harmonicznie zajebiście przemyślane. Bardziej mówię tu o patternie szesnastkowym.
Ja w życiu bym tak nie zagrał Błażej, oboje o tym wiemy. Stwierdziłem tylko, że DLA MNIE to nieco wtórny pattern, ale Rocco i Jaco też dużo słucham, może dlatego. I tyle.
Jest zagrane zawodowo, a dojebałem się, żeby się dojebać.
No hard feelings