[chwalę się] singiel Boso - "Warzywniak"
(10-21-2013, 08:14 PM)groza napisał(a): Tajming? To jakiś rodzaj strzyżenia włosów?

No masz, zwłaszcza w dolnej części twarzy Smile

Moje uwagi, jeśli można:

- zagrane, zaśpiewane wszystko git. Sound też fajny. Jak na te warunki jest na prawdę spoko.

- fajny pomysł na numer, fajny tekst

- posiedziałbym nad aranżacją - całość jest bardzo dziubdziana, szesnastkowa - +/- wszyscy tak gracie, we wszystkich frazach, do tego bardzo gęsty wokal z bardzo powtarzalnym podziałem w zwratkach i tą synkopą w refrenie. Przyznam, że mnie to przed tym bridge w 2/3 już zmęczyło i do końca dotarłem w wyniku tego, że was lubię.

Zabrakło chyba wyraźnego, konkretnego oddzielenia zwrota/refren i czegoś ponad te takie stare i sprawdzowne akcenty pod koniec ostatneigo refrenu - może wystarczyłoby np. w refrenach zagrać w gitarze i basie bardziej pt "akord na raz" z jakimiś fajnymi przewrotami itp. itd.

- trochę za bardzo ze sobą gracie, tzn. wszystko jest tak dokładnie poukładane i się zgadza, że mam wrażenie jakby było trochę sztywno - wokale za każdym razem prawie tak samo, przejście unisono z tym barytonem robiącym za moduł brzmieniowy do basu też ciągle powtarzane itp. itd.

więcej uwag ja, emeryt z pomorza nie posiadam. jest 200 razy lepiej niż gdy was ostatnio słuchałem.

Mi tam muzycznie wszystko się zgadza. Ale to kwestia gustu... ja zdaje się więcej Jamesa Browna i The Meters słuchałem niż rocka z wybrzeża i miasta na RSmile
Jedyne do czego mogę się przyczepić to to, że wasza przemiła gitarzystka ma jeszcze dużo pracy przed sobą (clean strat to najtrudniejsze brzmienie do grania na świecie by the way) - ale kombinuje w bardzo dobrą stronę wiec to tylko kwestia czasu.

1978 MIA Fender Jazz Bass Ash Maple BA II, 1973 MIA Fender Jazz Bass Fretless Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Alder Rosewood BA II, 1979 MIA Fender Precision Bass Ash Rosewood BA II, 1972/1988 Custom Fender/Ibanez Jazz Bass Fretless BA II-> Phil Jones, Monster and George'L Cables -> Futube Custom Preamp, Futube modified: DEMETER HBP-1 Tube Bass Preamplifier, SWR SM900, SWR GrandPrix, SWR Interstellar Overdrive; Ampeg SVT II Pro, Marshall JMP1, Fender MB1200 PowerAmp; Groove Tubes SE II, 1970 Hiwatt DR103, 1975 Sound City 50B Plus -> Aguilar GS 210, Aguilar GS 410, Aguilar GS 115, Hiwatt Custom 4x12, Fender ToneMaster Custom Shop 2x12 with Fane Spk, Fender Rumble Custom Shop 4x10, Ampeg SVT-810AV, SOS Audio Upgrades Buss Compressor

[Obrazek: 1218859243852_f.jpg]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
[chwalę się] singiel Boso - "Warzywniak" - przez zakwas - 10-20-2013, 06:14 PM
RE: [chwalę się] singiel Boso - "Warzywniak" - przez herp - 10-20-2013, 06:26 PM
RE: [chwalę się] singiel Boso - "Warzywniak" - przez herp - 10-20-2013, 06:53 PM
RE: [chwalę się] singiel Boso - "Warzywniak" - przez yarzenioova - 10-21-2013, 06:27 AM
RE: [chwalę się] singiel Boso - "Warzywniak" - przez yarzenioova - 10-21-2013, 07:44 AM
RE: [chwalę się] singiel Boso - "Warzywniak" - przez Alfik - 10-24-2013, 07:17 PM
RE: [chwalę się] singiel Boso - "Warzywniak" - przez herp - 11-04-2013, 11:27 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości