08-26-2010, 05:33 PM
No to pozwolę sobie zadać pierwsze w życiu pytanie o basy. Przyszła pora, żeby kupić własną basówkę. Pomysł pierwotny to po prostu coś w stylu jb. Upatrzyłem sobie Squiery: Classic Vibe jb, Vintage modified jb i 5-strunnego Deluxe Jazz V Bass 3SB. Najbardziej chciałbym tego pierwszego, ale on za drogi i chyba się skończy na którymś z dwóch pozostałych. Macie jakieś doświadczenia z tymi instrumentami? One są w jednej cenie w thomannie. A może polecicie coś jeszcze innego.
Instrument będzie mi służył gównie do rejestracji basów (nie odważę się z nią nigdzie wyjść, bo grać nie umiem). Jestem gitarzystą, gram rocka i bas jest mi niezbędny do pracy w domu. Ja wiem, że już parę zdań na temat squierów było na forum, niemniej nie rozwiązały one mojego dylematu.
Instrument będzie mi służył gównie do rejestracji basów (nie odważę się z nią nigdzie wyjść, bo grać nie umiem). Jestem gitarzystą, gram rocka i bas jest mi niezbędny do pracy w domu. Ja wiem, że już parę zdań na temat squierów było na forum, niemniej nie rozwiązały one mojego dylematu.