11-25-2013, 11:43 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-25-2013, 11:45 AM przez tapczan.)
Dzięki za odzew everybody, kozaki jesteście 
Najpierw spróbuję przelutować ten kabelek, bo to mnie najmniej zachodu będzie kosztować. Jak nadal coś będzie nie tak, spróbuję pokombinować z nagrywaniem.
Rozumiem, że musiałbym nagrać wielościeżkowo ze wszystkich wyjść na raz ten sam sygnał?
W jaki sposób porównać później ze sobą te sygnały? Analiza wzrokowa waveforma załatwi sprawę, czy jest na to jakiś mądrzejszy sposób?
Przepraszam za laickie pytania, ale nigdy czegoś takiego nie robiłem a nie umiem mądrze zapytać google o te rzeczy.

Najpierw spróbuję przelutować ten kabelek, bo to mnie najmniej zachodu będzie kosztować. Jak nadal coś będzie nie tak, spróbuję pokombinować z nagrywaniem.
(11-25-2013, 11:33 AM)Alfik napisał(a): Należy sprawdzić przy pomocy programu nagraniowego fazę na wszystkich wyjściach Ampega i SWRa i potem podjąć decyzję.
Rozumiem, że musiałbym nagrać wielościeżkowo ze wszystkich wyjść na raz ten sam sygnał?
W jaki sposób porównać później ze sobą te sygnały? Analiza wzrokowa waveforma załatwi sprawę, czy jest na to jakiś mądrzejszy sposób?
Przepraszam za laickie pytania, ale nigdy czegoś takiego nie robiłem a nie umiem mądrze zapytać google o te rzeczy.
(11-25-2013, 11:33 AM)Alfik napisał(a): Pytanie jak duży sygnał masz na wyjsciu XLR mój SVP Pro ma poziom "prawie mikrofonowy" co za tym idzie nawet jak zamieniłbym polaryzację to niestety zmiksować za bardzo w pętli się nie da.Mam możliwość ustawić mikrofonowy lub liniowy. Ustawiam w tej chwili liniowy, wtedy przy porównywalnym gainie poziomy obu preampów są bardzo zbliżone.