11-29-2013, 02:08 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-29-2013, 02:13 PM przez MrPapaBear.)
Ja korzystam niemal wyłącznie z efektów stockowych abletona (eq praktycznie tylko do podcinania dołu w ścieżkach, leciuteńka kompresja, pogłos, czasem choć rzadko saturacja). Chyba jedyny efekt "zewnętrzny" to w sumie symulacjia leslie.
Z instrumentów używam hammonda b3 (powiedzmy, że była promocja na pbayu)
a dalej już tylko darmowe:
elektrik piano (bardzo fajne symulacje 3 autentycznych instrumentów typu elektryczne pianino)
mrRay73 (też ep ale nieco różne)
meltron (mellotron na samplach)
tapetronic (też mellotron, brzmi inaczej i da się go otworzyć, rozbiasować i ciągnąć za taśmę podczas grania! Fajna zabawka)
minimogue (niby darmowy a ma tyle możliwości, że mając kilka innych wtyczek typu moog nie używam żadnej prócz MinimogueVA)
Trochę trzeba kombinować, żeby zabrzmiały ale jak już się wykombinuje to nie trzeba nic innego
Próbowałem tych efektów dedykowanych pod basy i gitary, symulacji, preampów srampów. DO WYRZUCENIA. No ale ja nagrywam lampę mikrofonem więc już brzmi odpowiednio i jest skompresowane jak trzeba, niewiele trzeba poprawiać
Z instrumentów używam hammonda b3 (powiedzmy, że była promocja na pbayu)
a dalej już tylko darmowe:
elektrik piano (bardzo fajne symulacje 3 autentycznych instrumentów typu elektryczne pianino)
mrRay73 (też ep ale nieco różne)
meltron (mellotron na samplach)
tapetronic (też mellotron, brzmi inaczej i da się go otworzyć, rozbiasować i ciągnąć za taśmę podczas grania! Fajna zabawka)
minimogue (niby darmowy a ma tyle możliwości, że mając kilka innych wtyczek typu moog nie używam żadnej prócz MinimogueVA)
Trochę trzeba kombinować, żeby zabrzmiały ale jak już się wykombinuje to nie trzeba nic innego

Próbowałem tych efektów dedykowanych pod basy i gitary, symulacji, preampów srampów. DO WYRZUCENIA. No ale ja nagrywam lampę mikrofonem więc już brzmi odpowiednio i jest skompresowane jak trzeba, niewiele trzeba poprawiać