12-17-2013, 09:23 PM
(12-17-2013, 06:49 PM)jarro napisał(a):To wiele wyjaśnia i jest tak jak się spodziewałem(12-17-2013, 04:01 PM)Majek napisał(a):(12-17-2013, 09:21 AM)jarro napisał(a): mam nadzieje "smacznego"Strasznie denerwujące maniery wokalisty, ja osobiście nie potrafię tego słuchać. Możliwości ma chyba spoko, ale dla mnie totalnie nienaturalnie śpiewa. To nie jego głos, jakby na siłę chciał coś z nim zrobić, takiego cool amerykańca chociaż śpiewa po polsku. I właśnie przez to za cholerę nie mogę rozszyfrować co śpiewa - często nawet nie mam pewności czy faktycznie po polsku.
Majek dzięki za uwagę. Mariusz śpiewa z nami od 6 miesięcy, ostatni raz w ogóle śpiewał 15 lat temu, a koncert z którego jest to nagranie był pierwszym poważnym występem i od razu z jakąś tam presją bo przegląd. Faktycznie jest tu trochę, może nie tyle maniery, co właśnie prób wymuszania czegoś "cool". Po części to pokłosie wychowywania się na muzie z lat 90ty (pearl jamy i stone temple i inne soundgardeny). Dodam tylko że jest absolutnym naturszczykiem, nigdy nie brał żadnych lekcji. Z występu na występ jest coraz lepiej, śpiewa bardziej naturalnie, swoim głosem. Mam nadzieję że w piątek uda nam się nagrać coś jeszcze i będę mógł pokazać że jest progres.

Materiał z niego dobry na wokalistę, więc warto nad tym popracować. A jak najlepiej? Nagrywać, nagrywać, nagrywać!!! Zróbcie nagrywki jak w studiu, nawet tylko dla siebie w kijowej jakości. Jak będzie się nagrywał słysząc w słuchawkach i później odsłuchując nagrany materiał to będzie szybko się zmieniał.
I przyciśnijcie aby przy takim nagrywaniu chociażby dla testów nagrał zupełnie naturalnie, a nie próbując cokolwiek udowodnić. Myślę, że szybko zauważy o co chodzi