01-08-2014, 12:02 AM
(01-07-2014, 11:49 PM)przemak napisał(a):(01-07-2014, 11:35 PM)solartron napisał(a): Edytka;
odnośnie scalaków AD797 - do preampów i konsol
Ale bipolarny i 2M impedancji wejściowej - wydoli i nie straci tych swoich parametrów?
(01-07-2014, 11:48 PM)solartron napisał(a): No to znasz jakiś inny sposób niż pomiar czasu w [s] - bo na razie powyżej potwierdziłeś tylko to co ja pisałem wcześniej![]()
Może mówimy o tym samym ale innym językiem ...
No właśnie faza jest w stopniach a czas w sekundach jak pisałem na początku. To nie jest to samo, o znaku równości mowy nie ma
To inaczej zapytam - czy jesli napiszę, że dwa sygnały o częstotlowości np. 43 Hz są przesunięte w fazie o 54 st. to czy jesteś w stanie powiedzieć ile wynosi opóźnienie jednego względem drugiego sygnału wyrażone w sekundach?
I drugie pytanie skąd we wzorach na przesuniecie fazowe bierze sie literka t (zaraz za omegą
Odnośnie sacalaka - dlaczego miałby stracić parametry? 2M do zupełnie przyzwoita impedancja - sama rezystancja we tego wzmaka jest gigantyczna. Zbyt duża impedancja wejściowa wzmacniaczy może być powodem kłopotów związanych z prądami polaryzacji wejść, co przy nieprzemyślanej konstrukcji układu prowadzi do zablokowania (nasycenia do dodatniego lub ujemnego bieguna zasilania). Jak to mówią co za dużo to nie zdrowo
Scalak jest do audio i raczej nie ma podstaw do kwestionowania jego jakości.