Przesterowany dźwięk... (Hartke 3500 + Ampeg 410 HLF + Mayones 4)
80% dla tranzystora to dużo. Ogólnie jest tak jak mówi burning.

Pokręć gain/master - niektóre wzmaki lepiej zagrają z dużym gainem a mniejszym masterem, inne odwrotnie.

Popatrz też czy nie masz eq pod tytułem "bas na 80%, góra na 90%" - jeśli tak, to zupełnie niepotrzebnieSmile Jak bas na flat nie brzmi w pomieszczeniu o ok akustyce to a/ zmień struny i setup na dobry, ew. jak nie daje rady to b/ zmień pomieszczenie lub - ciut droższe - c/ zmień bas i d/ zmień basistę Wink

Dla porównania grałem próby na magu 300 i kolumnie takiej jak mówisz w zespole z marshallem 100watt i mesą boogie 100watt - obaj z gibsonami. Rozkręcałem się może na 50% łącznie , eq mniej więcej płasko, tylko bright wdępnięty... i miałem zapas spokojnie spory. Na moim noisy box (4x10 na neo) we własnym zespole na tej samej główce to tak 70% (inna sala z gorszą dla mnie akustyką i mamy perkusistę głośniejszego od wszystkich innych perkusistówWink - ale to dlatego, że gram już z racji wieku dosyć lekko i mi przeszło napierdalanie bez sensu, więc muszę się ciut bardziej rozkręcać na piecu.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Przesterowany dźwięk... (Hartke 3500 + Ampeg 410 HLF + Mayones 4) - przez groza - 04-12-2010, 12:25 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości