09-07-2014, 04:42 PM
Więcej na temat tego basu - RB720. Mam taki sam.
Chciałem sobie go kupić jako drugie wiosło do kapeli. Ale teraz mnie nie stać : D Szkoda tylko tych kluczy.
Cytat:Bas został mi sprzedany jakiś czas temu jako jesionowy, jednak teraz po przejrzeniu stron ze specyfikacjami , wyglada mi na to, że ten model ma jednak korpus z lipy. Klucze oryginalne faktycznie miały większe podkładki niż Gotoh, nie mogłam znaleźć odpowiednio szerokich, dlatego wolna przestrzeń zalepiona jest papką z drewna (lutnik), nie rzuca się to w oczy,wszystko jest stabilne, "ubytków" w brzmieniu nie zauważyłam, rezonans bez zmian. Klucze zostały wymienione, ponieważ się złamały, uznałam, że nie ma sensu kupować oryginalnych, gdyż nie mam pewności że długo posłużą - nowe gotohy wydają się pewniejsze. Starych kluczy nie dało sie już naprawić, ale ich pozostałości - raczej nieprzydatne - mogę dołączyć do gitary, podobnie jak pozostałe 2 Gotohy - z tych można zrobić użytek
Chciałem sobie go kupić jako drugie wiosło do kapeli. Ale teraz mnie nie stać : D Szkoda tylko tych kluczy.