11-05-2014, 09:09 AM 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2014, 09:17 AM przez badkins.)

(11-03-2014, 09:23 AM)mazdah napisał(a):(11-03-2014, 09:07 AM)badkins napisał(a): Właśnie się zastanawiam czemu nie dopisałem Ciebie, przecież jesteś tu największym Ampegowcem, dzięki
Powiedz jeszcze - kiedyś chwaliłeś w tym temacie 410HLF jako najlepszą pakę, jak się ona ma do setu 2x10 & 1x15 portaflex?
Ja dopiero wczoraj wróciłem z urlopu od forum
HLF jest paczką najlepszą "dla mnie". Po przesiadce z Trace-Elliota mógłbyś być WIELCE niepocieszony, bo HLFa ma pewne braki w środku (względem 410HE czy 810E), do tego dochodzi potężny dół i niezbyt powalająca (z głośników) góra - to jedyna paczka w której musiałem się bardzo delikatnie podpierać gwizdkiem. Ja ją uwielbiam, ale zdaję sobie sprawę, że to paczka dla niewielu.
Połączenie PF 210+115 bardzo sympatycznie gra. Jest ładny środek, odpowiedni dół, paczki są dość szybkie (zamknięte) i ładnie się uzupełniają. Na pewno bardziej uniwersalny zestaw niż sama 410HLF. Obie są też dość lekkie i mają "szyny" (takie jak HLFa i lodówa) z tyłu, więc mogą bezpiecznie jeździć na pleckach. Minusem jest brak bocznych uchwytów - ja je noszę "na misia", bo górny jest średnio poręczny.

Ampegi mi cholernie leżą, więc tutaj nie będzie problemów

Zmieniły się u mnie nieco priorytety i po roku przerwy od zespołowego grania wróciłem, lecz na razie w celach zarobkowych, dlatego stawiam na mobilność i pełne brzmienie - wiadoma sprawa. 1x15 na początek spokojnie zrobi robotę, więc miło słyszeć dobrą opinie na temat tej paczki.
A jeszcze skorzystam z okazji - jakie testowałeś paki Ampega 4x10 i jak je oceniasz? HLF, HE?
Cholernie mnie ciekawi neodymowa PN-115HLF, słyszałem same ochy i achy, lecz nie miałem okazji ocenić. Ale SVT3PRO nie wykorzysta nawet 50% mocy takiej paki.
TE jest świetną paczką, mam świeżo po serwisie i domontuję jeszcze kółeczka, żeby trochę się nacieszyć, z kapitalnym przecinajacym środkiem, ale <okurwamojeplecy> dlatego wizja 20 kilowej paczki PF to świetna sprawa

Muszę jeszcze podmienić domowego Kustoma 10W na Ampega 108, miałem kiedyś 100 wattowego (BA115?) i był kapitalny.