12-15-2014, 04:23 PM
(12-15-2014, 04:17 PM)Poisoned napisał(a):(12-15-2014, 04:07 PM)Dex napisał(a): Nie jeszcze. Nie mam czasu. Studia, praca, próby, ale po 27 się wszystko uspokoi to się ogarnie. Rob Flynn z forum wysłał mi lampę EHX (wielkie dzięki!), więc zobaczymy.
Wypierdol tego EHX-a, wsadź Tung-Sola.
Najpierw muszę się dowiedzieć czy to wina lamp, potencjometrów czy czegoś innego. Później się zacznę w lampy bawić.
Z basoofki
Cytat:Kontaktowalem sie z Ashdown Enginering, i mily Pan powiedzial ze nie jest to normalne i byc tak nie powinno. Co ciekawe jako winowajce wytypowal.... potencjometr! polecil mi rowniez czlowieka ktory moglby mi to naprawic, jak juz sie z tym uporam to zdam relacje co faktycznie bylo nie halo. Bardzo pozytywnie zaskoczyl mnie dzial obslugi ashdown, szybka i konkretna odpowiedz
dalej
Cytat:Wzmacniacz odebralem wczoraj wieczorem I nie mialem duzo czasu na zabawe, pierwsze wrazenie bardzo pozytywne. Winowajca okazal sie przepalony rezystor, gosc ktory to naprawial byl troche zdziwiony, mowil ze to bardzo nietypowe biorac pod uwage jakosc zastosowanych elementow. Mowil ze zazwyczaj uszkodzeniu ulega wlasnie potencjometr, w wymiku udezenia/upadku/inne mechaniczne uszkodzenie. I z tego co widac na Twoim filmie to wlasnie na potencjometr bym stawial- trzaski, szeleszczacy dzwiek.
Na wszystko trzeba mieć czas, pieniądze i odpowiednich ludzi