01-19-2015, 09:40 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-19-2015, 09:42 PM przez citizenkane.)
Lubię wykręcać Tone Hammera tak by na czystym kanale miał minimalny breakup taki ledwie słyszalny overdrive i wypuszczam dość mocny sygnał ale bez przesady, resztę roboty robi lampa. Trochę jak niektórzy kumaci gitarzyści używają tube screemera. Taka konfiguracja jest stałą częścią mojego soundu (TH jest zawsze włączony)i daje wiele możliwości dynamiczno brzmieniowych kontrolowanych łapą; od czystego po przyjemny chrumkający gruzik który nie zabija dynamiki. Tryb AGS załączam tylko w jednym numerze gdy grając w wysokich pozycjach chcę żeby bas brzmiał trochę jak "metalowska" gitara.
Z tego co zauważyłem dość istotne (jeśli chodzi o dynamikę i ogólne reagowanie na grę w kostkach tego typu) może być podawane napięcie np. TH gada lepiej gdy mu się poda 18v choć działa i na 9v. Przester do którego się przymierzam w najbliższym czasie i który ma tworzyć kolejną warstwę łyka jak się okazało 33v. Ale nie szukałem celowo w/g tych kryteriów, po prostu odpowiada mi jego brzmienie.
Z tego co zauważyłem dość istotne (jeśli chodzi o dynamikę i ogólne reagowanie na grę w kostkach tego typu) może być podawane napięcie np. TH gada lepiej gdy mu się poda 18v choć działa i na 9v. Przester do którego się przymierzam w najbliższym czasie i który ma tworzyć kolejną warstwę łyka jak się okazało 33v. Ale nie szukałem celowo w/g tych kryteriów, po prostu odpowiada mi jego brzmienie.