03-07-2015, 11:10 PM
Co do skuteczności paczek to nie mam specjalnie powodów narzekać, co prawda nie mam zamkniętych bo używam głównie goliatha III i edena 115xlt lub jak mam miejsce w aucie to mesę 412PH. Lampiony mam jeszcze oryginalne, mają ok 3 lat. Fakt, orange jest głośnijszy i to znaczaco od mojego jcm800 natomiast w porównaniu np z m6 carbine, którą rozkręcam z reguły na trochę więcej niż pół gwizdka (jakieś 350W) jest przepaść na + dla mesy. Podobnie sprawa wygląda z bigblockiem. Brzmieniowo oczywiście nie ma co porównywać bo to 2 różne heady ale lubię jak mam się czym odepchnąć.
Problemem u mnie są głównie niezdycplinowani gitarzyści ale też nie mają z czym poszaleć, 30W Vox i 50W Marshall.
Posprawdzam jeszcze te biasy choć przypuszczam, że po prostu ten head tak ma. OD zaczyna łapać mniej więcej od połowy gainu, koniec mocy otwarty na 3/4, wpięty MM SR5 HH z korekcją na 0 lub lekko skręconym dołem i podbitym środkiem, bas na headzie też raczej minimalnie bo wiosło ma go sporo.
Pomierzę jeszcze emisję, może lampy są już zwyczajnie wyorane.
Planowałem obc 410 do tego heada ale nie wiem czy to dobry pomysł skoro piszesz o zamkniętej paczce
Problemem u mnie są głównie niezdycplinowani gitarzyści ale też nie mają z czym poszaleć, 30W Vox i 50W Marshall.
Posprawdzam jeszcze te biasy choć przypuszczam, że po prostu ten head tak ma. OD zaczyna łapać mniej więcej od połowy gainu, koniec mocy otwarty na 3/4, wpięty MM SR5 HH z korekcją na 0 lub lekko skręconym dołem i podbitym środkiem, bas na headzie też raczej minimalnie bo wiosło ma go sporo.
Pomierzę jeszcze emisję, może lampy są już zwyczajnie wyorane.
Planowałem obc 410 do tego heada ale nie wiem czy to dobry pomysł skoro piszesz o zamkniętej paczce