04-14-2015, 07:46 PM
(04-14-2015, 02:34 PM)citizenkane napisał(a):(04-14-2015, 12:06 PM)bratekr napisał(a): Jest to zmodyfikowana kopia Fulletone'a, bo ma:
- blend;
- pstryczek-elektryczek boost/drive, zmieniający nieco charakter przesteru, głośność i funkcjonowanie gałki boost i gain.
Mój ma blenda z boku, to jeszcze wczesna wersja.
Brzmi fajnie, lubi 18V, ładnie odpowiada na dynamikę, robi od betoniary do kranczującego wzmaka, a przy odpowiednich ustawieniach działa jak nasyczacz brzmienia i booster.
Brzmi jakoś tak: https://odysseypl.bandcamp.com/album/raw-demo-2015 - użyłem go w każdym kawałku, jednak w różnych proporcjach.
Taki nowocześnie brzmiący overdrive, nie do końca moja bajka. Ale może być w pytę jeśli szukasz takiego brzmienia.
Ale, ale - to jedno ustawienie tylko. Mam pokrętło tone ustawione na godzinę 11, więc sporo górki przechodzi, i gram na ustawieniu "diode" czyli "classic", oraz gain mam na 11-12. Mosfet jest nieco bardziej "zamulony", jednak w pozytywnym sensie, jednak to nie moje. W trybie drive masz łagodny crunch. Niemniej - to wciąż nowocześnie brzmiący efekt, jednak fajny i pasuje mi z SFT, który robi misia lub wkurzonego niedźwiedzia grizli.