Odpowiedni dobór paczki do głowy - EDEN WTX260 i ???
(10-11-2010, 06:59 PM)Laylot napisał(a): ZIGGOR: metalu nie gram i raczej grać nie będęmrgreen
Więc według Ciebie spokojnie WTX260 wystarczy? chciałbym docelowo podpiąć dwie paczki (4x10 i 1x15)... podpinam dwie każda po 8ohm i na głowie mam wymagane 4ohm, tylko co z mocą? te 260W pójdzie na dwie paczki, czyli każda dostanie po 130W - dobrze rozumuję? jeżeli tak - to czy nie lepszym jednak rozwiązaniem będzie podłączenie tylko jednej paczki???

Dokładnie, być może lepiej podpiąć jedną pakę na 4OHM z lekkim zapasem do max. mocy wzmaka (260-300w)

400W w tym przypadku to idealne rozwiązanie,, czy będzie to 4x10 czy 1x15 - to już Twoja decyzja... ja wybrałem pierwszą z tych opcji.

Wzmacniacz jest dobrym rozwiązaniem w tej cenie ale nijak się ma do topowych modeli tego producenta. Niemniej, Eden to Eden Smile, w tym przypadku za nieduże pieniądze dostajesz naprawdę dobry sprzęt. Dla mnie jego wymiary i waga to pożądana cecha bo gram na nim próby i ćwiczę w domu, oczywiście marzy jakiś SWR lub Aguilar - ale to zupełnie inna półka cenowa. Jeśli nabędę takiego to Eden ze mną zostaje jako domowy sprzęt ćwiczeniowy.

Nie chcę Tobie mieszać w głowie ale za parę stówek więcej możesz nabyć używanego SWR o większej mocy. Przemyśl, zwłaszcza, że ostatnio sporo osób na allegro je wystawiało.

Napisz ile ten Eden będzie Ciebie kosztował ?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Odpowiedni dobór paczki do głowy - EDEN WTX260 i ??? - przez ziggor - 10-11-2010, 08:56 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości