07-14-2015, 12:25 PM
(07-14-2015, 12:14 PM)paka napisał(a): W takim razie rozprawiajmy dalej o brzmieniu za pomocą mowy pisanej![]()
Ja się tylko zastanwiam co kolega chce usłyszeć. Że paka jest zajebista, brzmi przegrubaśnie i łoi dupe? No kurwa, forum przyjmie wszystko, a przede wszystkim subiektywne opinie.
Burning napisał mniej więcej tyle co można POWIEDZIEĆ o tej paczce. Więcej za pomocą słów wyrazić się nie da.
Do tego momentu sie zgadzam w 100%
(07-14-2015, 12:14 PM)paka napisał(a): PS. Szczerze mówiąc dla mnie dobre próbki są testem ostatecznym. Do tego jeszcze informacja o skuteczności i wiem wszystko, no może oprócz kierunkowości dźwięku danej konstrukcji.
Całkiem inaczej zachowuje się konfiguracja 2x10, całkiem inaczej 8x10, próbki Ci tego nie pokażą. BS 1x12 np to w ogóle ewenement i nie wyobrażam sobie, żeby na próbkach usłyszeć co wyprawia ta paczka. Poza tym masz bassreflexy - z przodu, albo z tyłu, albo z jeszcze innej strony, które znowu, mogą całkowicie zmienić sposób w jaki odbierasz paczkę.
Pewnie, że cośtam można usłyszeć, tak jak na Waszym porównaniu lodówek, ale traktowałbym to raczej jako ciekawostkę, niż jako faktyczną wskazówkę. Jest za dużo zmiennych, o których pisałem wcześniej, do tego masz różne gitary, struny, wzmacniacze, kable itd itd itd.
Co innego gitary, albo efekty. O tych na podstawie próbek można powiedzieć bardzo dużo
fender -> fender -> fender