08-08-2015, 11:56 AM
(08-08-2015, 07:47 AM)bluebass napisał(a): dziękuje za opinieTo te same basy, ze zmiana nazwy wiazala sie zmiana ceny. GB 95 nowy kosztował cos okolo 2k, po zamianie nazwy cena skoczyła na 3 k bodajże, teraz za 2,5 mozna kupić. Chyba kolesie zorientowali się, że calkiem fajny bas im wyszedł i próbowali zrobic interes![]()
mam jeszcze pytanie czym różni się Cort GB95 od Corta BG5-Custom czy to te same wiosła z tym samym osprzętem bo z wyglądu wyglądają identycznie
i jaka jest wartość rynkowa tych gitara chodzi mi o używkę +/- ile może być warta ?
Rozsądna cena według mnie to max 1800 zł za używanego GB5, za GB95 próbowałbym coś urwać z tej ceny. Grałem przez rok na takim (po lekkiej korekcie u pewnego lutnika z Inowroclawia
http://www.cortguitars.com/downloads/pdfs/GB95.pdf
Wystarczy jedynie wyrzucić potencjometr 25k main volume za preampem, a za potkiem balance wstawić pot 500k z push pullem, który bedzie przełączal sygnal albo do preampu (przewód pink), albo bezposrednio do gniazda (poprzednio wychodzący z main volume). Koszt 25 zl za dobry potek i 5 minut robory. Minus (albo plus) taki, ze w pasywie nie ma zadnej regulacji barwy.