09-01-2015, 12:27 PM
(09-01-2015, 12:09 PM)Alfik napisał(a): Ludzie (co po niektórzy) proszę nie opowiadajcie bzdur!!!!!!!
Nie bedziesz mi rozkazywał! Zjedz kota z bułą w ramach rozluźnienia

Ja muszę opierać swoją wiedzę o znajomość tematu przez np. lutnika jakim jest Adrian, gdyż do wiedzy realizatora basisty mi bardzo daleko. Dodatkowo faktycznie ilość basów, które ogrywałem jest nie do porównania z Tymi które przeszły przez ręce Alfika. Ale dość zaskakującym jest zobaczyć teorię, że klon ma mniej góry niż dobry palisander.
Poza tym porównaniem z tego co pamiętam gdzieś Adrian wyraźnie mówił, że heban brzmi bardziej górą niż klon, ale może to te częstotliwości, które są dla normalnego basisty bardziej wyczuwalne powodują taką opinię, nie wiem czy ktoś aż tak daleko zachodzi ze słyszeniem takiej czy takiej góry w takich czy takich częstotliwościach. Im więcęj czytam coś na tym forum tym mam wrażenie mniej wiem.
Jedno co można powiedzieć na pewno to to, albo SR (2005 i podobne nowe egzemplarze) mają tragiczny palisander albo Basstard i paru innych użytkowników forum (mówiących że wolą górę klonu) słyszy wyraźnie lepiej w 4kHz a słabiej powyżej tej częstotliwości.