(09-17-2015, 08:07 PM)bartoshek napisał(a):(09-17-2015, 07:54 PM)mazdah napisał(a): Wygląd bym przeżył, już się przyzwyczajam. Nie podoba mi się topologia preampów.Rozwinąłbyś?
Liczyłem na oryginalnego dwuzakresowego Bandaxalla z SB-12, czyli praktycznie jeden kanał z B-15 / Heritage B-15N, robionego tanimi chińskimi rączkami. Układ 20 razy prostszy i 10 razy tańszy niż te, które zastosowali.
PF-50T ma preamp wzorowany na współczesnym SVT CL/PRO, tyle że uproszczony - na dwóch lampach. Mam taki preamp w racku, tylko że z 5 lampami w środku

PF-20T ma preamp wzorowany na PF-350, tyle że z dołożonymi dwoma lampowymi stopniami. Nawet punkty centralne EQ są identyczne, minimalnie różni się zakres, co może wynikać po prostu z tego, że to co robiły scalaki, teraz robią lampy. Miałem PF-350, dla mnie jego górka z centralnym punktem na 8kHz jest nie do przyjęcia

BARDZO chciałbym się mylić i pieprzyć w tej chwili głupoty, BARDZO chciałbym żeby te preampy były całkowicie inne, niż to co znamy we współczesnych Ampegach.
PODOBNO tak jest we współczesnej V4B - z zewnątrz wygląda jak preamp CLki, a PODOBNO w środku wszystko zrobili od nowa i całkowicie inaczej. Podobno.
EDYTA:
Ale do wyglądu się powoli przyzwyczajam